Cliënt                               27 jaar-2023

Op aanraden van een familielid deze therapie gevolgd. Dit heeft mij zoveel geleerd om in balans te komen en ook te blijven! Het was een goede investering in mijzelf!

Cliënt                               14 jaar- 2023

Fijne hulp voor onze dochter! Het duidelijke, open contact wat je maakte. Mooi ook dat ze zichzelf beter heeft leren kennen en sterker is geworden in wie ze is.

Cliënt                               52 jaar- 2023

Fijne inzet een luisterend oor en praktische adviezen waar ik veel aan heb gehad.

Cliënt                   52 jaar – 2022

Ik voelde mij serieus genomen tijdens de sessie, er was een luisterend oor en er werden vragen gesteld die mij hebben geholpen om bij mijzelf stil te staan. Daarnaast heb ik door het doen ook praktische adviezen gekregen die mij erg geholpen hebben en waar ik nu nog steeds in het dagelijks leven wat mee kan.

Cliënt                    41 jaar – 2022

Anne-Marije heeft mij helpen inzien hoe ik situaties anders aan kan aanpakken. Het was fijn om soms zelf letterlijk te oefenen om beter voor mijzelf op te komen. Het is elke keer weer een verrassing wat voor een oefening ze nu weer bedenkt.

Ik heb geleerd om in de keuze die ik maak ook aandacht te hebben voor wat mijn lichaam zegt. Hierdoor merk ik dat ik veel beter weet wat ik aankan en overkomt het mij minder, dat ik overvallen wordt door de reactie van mijn lichaam. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

Cliënt

Ik beb veel gehad aan de therapie. Je leerde me stil te staan, te leren hoe ik spanning in mijn lijf kan herkennen en daarmee om te kan gaan. Je bent betrokken en invoelend, waardoor ik me steeds gezien voelde. Tegelijkertijd wist je ook die dingen aan te stippen die lastig en confronterend zijn. Je bent eerlijk transparant en enthousiast.

Cliënt              45 jaar – 2020

Voelen, denken, bewegen, zorgen. Eenvoudige begrippen waarvan je denkt dat je ze wel aardig onder controle hebt als je een tijdje meeloopt in het leven. Als peuter leer je voelen: tasten, proeven. Wat goed voelt en wat niet. Als kind leer je denken: wat is goed, wat is fout, wat is een feit en wat een mening. Dan krijg je ervaring en wat gebeurde er bij mij: het denken kreeg voorrang boven het voelen. Dan vertelde ik iets en vroeg Anne-Marije: hoe voelde dat? Ik vertelde wat ik dacht, ik dacht dat ik het goed verwoordde. Maar ze vroeg nog eens vriendelijk: hoe voelde dat? Waar voelde je dat? Vragen waar ik tot mijn verbazing vaak geen antwoord op had.

Anne-Marije, jij bent rustig en trefzeker, zeker niet zweverig. Een professional met een vak dat veel meer aandacht verdient, wat kan voorkomen dat mensen al snel in het leven het gevoel ondergeschikt maken aan prestaties, gedachten, cijfers en woorden en daarmee zichzelf en de ander tekort doen. Jij hebt me geleerd de nuances te zien tussen goed en slecht, alles of niets. En dat is veel meer een kwestie van gevoel dan van de rede.

Cliënt              37 jaar – 2019

Anne-Marije is slim, ze denkt snel en je merkt dat ze heel veel ervaring heeft. Ze doorziet wat je vertelt en vraagt door als het nodig is. Ze houdt zich niet bezig met labeltjes en ze wacht niet af maar kijkt met je mee wat je op dat moment kan helpen. Ze let ook scherp op tijdens de gesprekken en ze geeft terug wat ze ziet. En ze heeft humor. 

Anne-Marije heeft me ook manieren aangereikt om naar mijn ervaringen te kijken waar ik nog elke dag profijt van heb. Nu is de pijn die ik voelde niet meer iets vaags, het is de pijn van het kind dat ik vroeger was en waar ik nu als volwassene voor kan zorgen

Cliënt              9 jaar -2019

Wij zijn heel blij met jouw hulp! Het heeft X zeker goed geholpen. Ze kan nu beter haar emoties inschatten en voor zichzelf opkomen. Ook heeft ze meer vertrouwen in haar zelf. Echt heel erg bedankt. Na 3 jaar en al verschillende dingen geprobeerd te hebben, was jij eindelijk degene die ons kon helpen in de zoektocht hoe om te gaan met X haar hoogsensitiviteit. 

Cliënt              21 jaar – 2019

Over het algemeen vond ik de therapie best heftig. Vooral omdat het echt om mij gaat en alle aandacht naar mij gaat. Dat ben ik niet zo vaak gewend. Al mijn leerdoelen zijn aan bod gekomen; balans zoeken, lat niet te hoog leggen, kwetsbaar opstellen Ik neem een aantal dingen mee uit de therapie en tegelijkertijd ga ik ook nog verder.

– Beter luisteren naar mijn eigen lichaam, momenten inplannen om bijvoorbeeld even stil te zijn en/of een bodyscan te doen.

– Ik geef mijn grens aan als ik iets niet wil, door te voelen in mijn lichaam kan ik iets gemakkelijker verwoorden en komt dit ook overtuigender over.

– Meer kijken naar de dingen die al goed gaan en die ik al goed kan, in plaats van de dingen die ik van mezelf eis en waardoor ik alleen kijk naar de dingen die ik nog niet kan, door middel van het positiviteits-boekje

Cliënt              34 jaar – 2018

Na verschillende trajecten van hulpverlening kwam ik bij Anne-Marije terecht. Het leek me goed om na al dat gepraat eens bezig te gaan met het leren kennen van gevoelens en signalen van mijn lichaam. Ik zat vast in mezelf en ik had geen idee hoe ik daaruit kon komen. Anne-Marije is een heel open, eerlijk en warm persoon. Ik voelde me bij haar op mijn gemak. Maar ze confronteerde me ook met mijn kwetsbaarheden. Ze liet me in de spiegel kijken met betrekking tot mijn gedachtepatronen en mijn lichaamshouding en – signalen. Ze stelde de goede vragen om me aan het denken te zetten. 

De winst die ik uit het traject heb gehaald zit in het leren voelen, bewust worden van lichamelijke signalen en daar woorden aan te geven. En vooral bewust worden zonder er een oordeel aan te hangen. De spanningsthermometer is zo’n middel geweest van bewustwording. De hoeveelheid spanning die ik in mijn lichaam had zitten was echt een eyeopener.

Wat mij ook aan het denken heeft gezet is de vraag wat ik belangrijk vind in het leven. Waar sta ik? Wat zijn mijn normen en waarden? Wat is mijn identiteit? Ik kwam daar eerst niet uit. Ik had geen idee wie ik was en ik bleef maar ronddwalen. Uiteindelijk is niet PMT het middel geweest dat ik mijn identiteit terug kreeg, maar heeft God dat gedaan. Hij heeft deze weg van bewustwording wel gebruikt.

Wat ik ook meegenomen heb uit het traject is het leegmaken van mijn agenda. Alle avonden waren gevuld, alles moest van mezelf. En daar heb ik radicaal een streep door gezet. Dat gaf veel meer rust en ruimte om bezig te zijn met verwerken van heftige gebeurtenissen en tijd voor meditatie.

Ik ben haar dankbaar voor de manier waarop ze het traject heeft vorm gegeven.

Client              32 jaar- 2018

Het heeft me geholpen wat dichter bij alles wat ik voel te komen. Ik heb geleerd om te vertragen in mijn leven, in plaats van alles in een verhoogd tempo te doen. Hierdoor lukt het me om met meer aandacht voor mijzelf en wat ik voel in het leven te staan. Dat levert verbinding op en hierdoor voel ik me meer mens. 

Je straalt vertrouwen uit, je had oog voor me, sloot aan bij mijn tempo, ik vond je sensitief. Hier zou ik gewoon mee door gaan zoals je het al deed.