Cliënt 1 ~ 2018

Na verschillende trajecten van hulpverlening kwam ik bij Anne-Marije terecht. Het leek me goed om na al dat gepraat eens bezig te gaan met het leren kennen van gevoelens en signalen van mijn lichaam. Ik zat vast in mezelf en ik had geen idee hoe ik daaruit kon komen. Anne-Marije is een heel open, eerlijk en warm persoon. Ik voelde me bij haar op mijn gemak. Maar ze confronteerde me ook met mijn kwetsbaarheden. Ze liet me in de spiegel kijken met betrekking tot mijn gedachtepatronen en mijn lichaamshouding en – signalen. Ze stelde de goede vragen om me aan het denken te zetten. 

De winst die ik uit het traject heb gehaald zit in het leren voelen, bewust worden van lichamelijke signalen en daar woorden aan te geven. En vooral bewust worden zonder er een oordeel aan te hangen. De spanningsthermometer is zo’n middel geweest van bewustwording. De hoeveelheid spanning die ik in mijn lichaam had zitten was echt een eyeopener.

Wat mij ook aan het denken heeft gezet is de vraag wat ik belangrijk vind in het leven. Waar sta ik? Wat zijn mijn normen en waarden? Wat is mijn identiteit? Ik kwam daar eerst niet uit. Ik had geen idee wie ik was en ik bleef maar ronddwalen. Uiteindelijk is niet PMT het middel geweest dat ik mijn identiteit terug kreeg, maar heeft God dat gedaan. Hij heeft deze weg van bewustwording wel gebruikt.

Wat ik ook meegenomen heb uit het traject is het leegmaken van mijn agenda. Alle avonden waren gevuld, alles moest van mezelf. En daar heb ik radicaal een streep door gezet. Dat gaf veel meer rust en ruimte om bezig te zijn met verwerken van heftige gebeurtenissen en tijd voor meditatie.

Ik ben haar dankbaar voor de manier waarop ze het traject heeft vorm gegeven.

Cliënt 2 ~ 2018

Hartelijk bedankt voor jouw hulp tot hiertoe. Het heeft me geholpen wat dichter bij alles wat ik voel te komen. 

Ik heb geleerd om te vertragen in mijn leven, in plaats van alles in een verhoogd tempo te doen. Hierdoor lukt het me om met meer aandacht voor mijzelf en wat ik voel in het leven te staan. Dat levert verbinding op en hierdoor voel ik me meer mens. 

Je straalt vertrouwen uit, je had oog voor me, sloot aan bij mijn tempo, ik vond je sensitief. Hier zou ik gewoon mee door gaan zoals je het al deed.